Ἁπλές καί δοκιμασμένες ὑγιεινές συνταγές πού φτιάχνονται εὕκολα!

Translate

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Αλάδωτες αγκινάρες α λα πολίτα


http://spitikikoyzina.blogspot.gr/
     Υλικά
  • 1 πακέτο κατεψυγμένες αγκινάρες 500γρ.
  • 2 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 2 μέτρια καρότα σε ροδέλες
  • 2 μέτριες πατάτες σε κύβους
  • 1/2 φλ. τσ. λάδι από ταχίνι (περίπου)*
  • 2 κουταλιές αλεύρι 
  • λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
  • χυμός ενός λεμονιού 
  • αλάτι
  Εκτέλεση
  • Σωτάρουμε το κρεμμυδάκι,τα καρότα και τις αγκινάρες στο λάδι από το ταχίνι και ρίχνουμε και το αλάτι μας.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες και τον άνηθο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα λίγα λεπτά ακόμα.
  •  Στη συνέχεια σκεπάζουμε με ζεστό νερό το φαγάκι μας και το σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι νά γίνει. 
  • Όταν είναι έτοιμο, στο χυμό ενός λεμονιού ρίχνουμε 2 κουταλιές αλεύρι και χτυπάμε με ένα πιρούνι. Παίρνουμε λίγο ζουμάκι από το φαγητό και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο χυλό του λεμονιού με το αλεύρι. 
  • Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού. 
http://spitikikoyzina.blogspot.gr/
* Χρησιμοποίησα το λάδι που έβγαλε το ταχίνι μου
Πῶς καθαρίζουμε φρέσκες ἀγκινάρες;
Καλή επιτυχία!!!
spitikikoyzina.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις