Υλικά
- 1 πακέτο κατεψυγμένες αγκινάρες 500γρ.
- 2 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
- 2 μέτρια καρότα σε ροδέλες
- 2 μέτριες πατάτες σε κύβους
- 1/2 φλ. τσ. λάδι από ταχίνι (περίπου)*
- 2 κουταλιές αλεύρι
- λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
- χυμός ενός λεμονιού
- αλάτι
- Σωτάρουμε το κρεμμυδάκι,τα καρότα και τις αγκινάρες στο λάδι από το ταχίνι και ρίχνουμε και το αλάτι μας.
- Προσθέτουμε τις πατάτες και τον άνηθο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα λίγα λεπτά ακόμα.
- Στη συνέχεια σκεπάζουμε με ζεστό νερό το φαγάκι μας και το σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι νά γίνει.
- Όταν είναι έτοιμο, στο χυμό ενός λεμονιού ρίχνουμε 2 κουταλιές αλεύρι και χτυπάμε με ένα πιρούνι. Παίρνουμε λίγο ζουμάκι από το φαγητό και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο χυλό του λεμονιού με το αλεύρι.
- Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού.
Πῶς καθαρίζουμε φρέσκες ἀγκινάρες;
Καλή επιτυχία!!!
spitikikoyzina.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου