Ἁπλές καί δοκιμασμένες ὑγιεινές συνταγές πού φτιάχνονται εὕκολα!

Translate

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Ἀλάδωτος σιμιγδαλένιος χαλβάς


Ὑλικά

  • 4 ποτήρια νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό (δηλ. 1/2 σακουλάκι)
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 100 γρ. ἰνδοκάρυδο
  • 100γρ. ἀμύγδαλα ἀσπρισμένα ἤ καρύδια
  • 100γρ. σταφίδες

    Ἐκτέλεση

    Βάζουμε τήν ζάχαρη, τό νερό καί τό ξύλο κανέλας στήν κατσαρόλα μας καί βράζουμε.

     Μόλις ἀρχίσει νά κοχλάζει χαμηλώνουμε τήν φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά τό σιμιγδάλι. 

    Ἀφοῦ φουσκώσει, προσθέτουμε τό ἰνδοκάρυδο καί τίς σταφίδες καί ἀνακατεύουμε. 

    Τοποθετοῦμε στό ταψί μας ή σέ πυρέξ καί ἰσιώνουμε  μέ τό κουτάλι μας ἤ μέ μιά σπάτουλα.

     Πασπαλίζουμε μέ ἰνδοκάρυδο καί ἑάν θέλουμε στολίζουμε μέ ἄσπρα ἀμύγδαλα ἤ μέ καρύδια. Ἐδῶ βάλαμε μέσα τά καρύδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις