Ἁπλές καί δοκιμασμένες ὑγιεινές συνταγές πού φτιάχνονται εὕκολα!

Translate

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Ἀλάδωτη μανιταρόσουπα





Ὑλικά (6 μερίδες)
  • 200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια 
  • λίγα φύλλα μαρουλιοῦ*
  • 2-3 κλωναράκια ἄνηθο
  • ἀλάτι
  • 1 φ. καφέ ρύζι καρολίνα
  • χυμό λεμονιοῦ
  • 4 κ. σούπας ταχίνι
Ἐκτέλεση
  • Ἀρχικά πλένουμε ὅλα τά λαχανικά μας.
  •  Στή συνέχεια ψιλοκόβουμμε στό ξύλο κοπῆς τά μανιτάρια, τά κρεμμυδάκια, τά  μαρουλάκια μας καί τόν ἄνηθο.
  •  Τοποθετοῦμε σέ μιά μεγάλη κατσαρόλα τά μανιτάρια, τά κρεμμυδάκια καί τό ἀλάτι.
  •  Προσθέτουμε περίπου 1 1/2 λίτρο νερό καί τά βράζουμε.
  •  Στή συνέχεια καθαρίζουμε, πλένουμε τό ρύζι καί τό προσθέτουμε κι αὐτό.
  •  Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε τά μαρουλάκια καί τόν ἄνηθο.
  •  Προσθέτουμε ζεστό νερό ἄν θέλουμε τή σούπα μας μέ περισσότερα ὑγρά.
  •  Στό τέλος στίβουμε ἕνα λεμόνι καί τό ἀναμειγνύουμε μέ λίγο ζωμό ἀπό τήν σούπα μας προσθέτοντας 4 κουταλιές ταχίνι.
  •  Ὅταν ἡ σούπα μας εἶναι ἕτοιμη, ἀποσύρουμε ἀπό τή φωτιά καί προσθέτουμε τό ταχίνι πού ἑτοιμάσαμε προηγουμένως.
Μία σούπα ἐλαφριά καί πολύ δυναμωτική μέ εἰκόνα καί ἀρώματα μαγειρίτσας!
Ὅ,τι πρέπει γιά τίς μέρες τῆς νηστείας! 

* Τά μαρουλάκια πράσινα καί κόκκινα στήν φωτογραφία εἶναι ἀπό τόν κήπο μας καί ἔχουν μικρά φύλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις