Ὑλικά (6 μερίδες)
- 200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- λίγα φύλλα μαρουλιοῦ*
- 2-3 κλωναράκια ἄνηθο
- ἀλάτι
- 1 φ. καφέ ρύζι καρολίνα
- χυμό λεμονιοῦ
- 4 κ. σούπας ταχίνι
- Ἀρχικά πλένουμε ὅλα τά λαχανικά μας.
- Στή συνέχεια ψιλοκόβουμμε στό ξύλο κοπῆς τά μανιτάρια, τά κρεμμυδάκια, τά μαρουλάκια μας καί τόν ἄνηθο.
- Τοποθετοῦμε σέ μιά μεγάλη κατσαρόλα τά μανιτάρια, τά κρεμμυδάκια καί τό ἀλάτι.
- Προσθέτουμε περίπου 1 1/2 λίτρο νερό καί τά βράζουμε.
- Στή συνέχεια καθαρίζουμε, πλένουμε τό ρύζι καί τό προσθέτουμε κι αὐτό.
- Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε τά μαρουλάκια καί τόν ἄνηθο.
- Προσθέτουμε ζεστό νερό ἄν θέλουμε τή σούπα μας μέ περισσότερα ὑγρά.
- Στό τέλος στίβουμε ἕνα λεμόνι καί τό ἀναμειγνύουμε μέ λίγο ζωμό ἀπό τήν σούπα μας προσθέτοντας 4 κουταλιές ταχίνι.
- Ὅταν ἡ σούπα μας εἶναι ἕτοιμη, ἀποσύρουμε ἀπό τή φωτιά καί προσθέτουμε τό ταχίνι πού ἑτοιμάσαμε προηγουμένως.
Ὅ,τι πρέπει γιά τίς μέρες τῆς νηστείας!
* Τά μαρουλάκια πράσινα καί κόκκινα στήν φωτογραφία εἶναι ἀπό τόν κήπο μας καί ἔχουν μικρά φύλλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου