- 1 φλιτζάνι τοῦ καφέ πλιγούρι
- 1 ντομάτα
- 1 ἀγγούρι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 2-3 κλωναράκια ἄνηθο
- 2 κλωναράκια μαϊντανό
- 1 καρότο γιά γαρνίρισμα (προαιρετικά)
- 2-3 κουταλιές τῆς σούπας ἐλαιόλαδο
- χυμό λεμονιού (κατά βούληση)
- ἀλάτι
- Καθαρίζουμε, πλένουμε καί στραγγίζουμε τό πλιγούρι μας.
- Τό βράζουμε μέ 3 περίπου φλιτζανάκια νερό μέχρι νά μαλακώσει καί μετά τό στραγγίζουμε.
- Ὅσο βράζει πλένουμε καί ψιλοκόβουμε σέ κυβάκια τίς ντομάτες καί τό ἀγγουράκι μας.
- Στή συνέχεια ψιλοκόβουμε τόν ἄνηθο καί τόν μαϊντανό.
- Τά ἀνακατεύουμε ὅλα μαζί προσθέτοντας τό ἀλάτι, τό λάδι καί τό χυμό λεμονιοῦ.
- Κόβουμε τό καρότο σέ μπαστουνάκια καί γαρνίρουμε.
Τί εἶναι τό πλιγούρι;
Τό πλιγούρι εἶναι σπασμένο σιτάρι. Εἶναι ἕνα δημητριακό πλούσιο σέ φυτικές ἴνες, ἔχει πολλές βυταμίνες, τριπλάσιο κάλιο καί τετραπλάσιο φώσφορο ἀπό τά μακαρόνια καί τό ἄσπρο ρύζι. Ἔχει ἐπίσης σημαντικές ποσότητες μεταλλικῶν στοιχεῖων ὅπως σίδηρο καί μαγνήσιο. Μπορεῖ νά χρησιμοποιηθεῖ στά γεμιστά, στούς ντολμάδες καί σέ πολλά φαγητά καί εἶναι ἀρκετά χορταστικό.
http://spitikikoyzina.blogspot.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου