Ἁπλές καί δοκιμασμένες ὑγιεινές συνταγές πού φτιάχνονται εὕκολα!

Translate

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Πλιγουροσαλάτα


http://spitikikoyzina.blogspot.gr/

Ὑλικά (2 μερίδες)
    http://spitikikoyzina.blogspot.gr/
  • 1 φλιτζάνι τοῦ καφέ πλιγούρι
  • 1 ντομάτα
  • 1 ἀγγούρι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2-3 κλωναράκια ἄνηθο
  • 2 κλωναράκια μαϊντανό
  • 1 καρότο γιά γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • 2-3 κουταλιές τῆς σούπας ἐλαιόλαδο
  • χυμό λεμονιού (κατά βούληση)
  • ἀλάτι
Ἐκτέλεση
  • Καθαρίζουμε, πλένουμε καί στραγγίζουμε τό πλιγούρι μας.
  •  Τό βράζουμε μέ 3 περίπου φλιτζανάκια νερό μέχρι νά μαλακώσει καί μετά τό στραγγίζουμε.
  •  Ὅσο βράζει πλένουμε καί ψιλοκόβουμε σέ κυβάκια τίς ντομάτες καί τό ἀγγουράκι μας. 
  • Στή συνέχεια ψιλοκόβουμε τόν ἄνηθο καί τόν μαϊντανό. 
  • Τά ἀνακατεύουμε ὅλα μαζί προσθέτοντας τό ἀλάτι, τό λάδι καί τό χυμό λεμονιοῦ.
  • Κόβουμε τό καρότο σέ μπαστουνάκια καί γαρνίρουμε.
Μιά νόστιμη πολυσαλάτα, ἀρκετά χορταστική πού μπορεῖ νά χρησιμοποιηθεῖ καί ὥς κυρίως πιάτο μέ λάδι ἤ ἄνευ ἐλαίου!

Τί εἶναι τό πλιγούρι; 
Τό πλιγούρι εἶναι σπασμένο σιτάρι. Εἶναι ἕνα δημητριακό πλούσιο σέ φυτικές ἴνες, ἔχει πολλές βυταμίνες, τριπλάσιο κάλιο καί τετραπλάσιο φώσφορο ἀπό τά μακαρόνια καί τό ἄσπρο ρύζι. Ἔχει ἐπίσης σημαντικές ποσότητες μεταλλικῶν στοιχεῖων ὅπως σίδηρο καί μαγνήσιο. Μπορεῖ νά χρησιμοποιηθεῖ στά γεμιστά, στούς ντολμάδες καί σέ πολλά φαγητά καί εἶναι ἀρκετά χορταστικό.
http://spitikikoyzina.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις