Ἁπλές καί δοκιμασμένες ὑγιεινές συνταγές πού φτιάχνονται εὕκολα!

Translate

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Ἀλάδωτη μελιτζανοσαλάτα


http://spitikikoyzina.blogspot.gr/

Ὑλικά
  • μελιτζάνες
  • σκόρδο*
  • μαϊντανός
  • ἀλάτι
  • ξύδι
Ἐκτέλεση
  • Πλένουμε, σκουπίζουμε καί χαράζουμε τίς μελιτζάνες.
  •  Τίς τοποθετοῦμε σέ ἀντικολλητικό χαρτί στό ταψί τῆς κουζίνας μας.
  •  Ψήνουμε στό γκρίλ μέχρι νά μαλακώσουν.
  • Στή συνέχεια τίς καθαρίζουμε.
  •  Τοποθετοῦμε μία μελιτζάνα χωρισμένη στά δύο στό πιάτο μας.
  • Προσθέτουμε τριμμένο σκόρδο (στό  μικρό τρίφτη), μαϊντανό ψιλοκομμένο, ἀλάτι καί λίγο ξύδι. 
  • Τίς ὑπόλοιπες μελιτζάνες μποροῦμε νά τίς φυλάξουμε στό ψυγεῖο μας.
* Σκόρδο: Το σκόρδο αποτελεί βασικό στοιχείο στη μαγειρική πολλών χωρών. Χρησιμοποιείται σε ψητά, βραστά, σε σάλτσες, σε σαλάτες (σκορδαλιά), σε τουρσιά.Το σκόρδο μπορεί να τρώγεται ωμό για να σκοτώνει τα βακτηρία, να βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και να προλαμβάνει, ίσως και τον καρκίνο. Κατά το μαγείρεμα, το σκόρδο παύει να είναι μικροβιοκτόνο επειδή καταστρέφεται πλήρως η αλλισίνη. Ωστόσο δεν χάνει όλες τις θεραπευτικές του ιδιότητες και μπορεί να μειώσει τη χοληστερίνη, να διατηρεί το αίμα αραιό και να λειτουργεί ως αποσυμφορητικό, ως αντιβηχικό, ως ρυθμιστής βλεννών και ως προληπτικό της βρογχίτιδας. Το καλύτερο είναι να τρώγεται και με τους δύο τρόπους. 
Μελέτες πάνω στο σκόρδο αποκαλύπτουν την ύπαρξη συστατικών που φαίνεται πως καθυστερούν τις καρδιοπάθειες, τα εγκεφαλικά, τον καρκίνο και μία τεράστια γκάμα λοιμώξεων. https://el.wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις