Ἁπλές καί δοκιμασμένες ὑγιεινές συνταγές πού φτιάχνονται εὕκολα!

Translate

Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Ἀλάδωτη νοστιμότατη φάβα!


http://spitikikoyzina.blogspot.gr/


Ὑλικά (2 μερίδες)
  • 1 φλιτζάνι φάβα
  • 1 δαφνόφυλλο
  • ἀλάτι
  • ρίγανη
  • λεμόνι
Ἐκτέλεση
    http://spitikikoyzina.blogspot.gr/
  • Ἐλέγχουμε τή φάβα μήπως ἔχει ξένα σώματα (πέτρες κ.λ.π). 
  • Τήν πλένουμε καλά καί τήν στραγγίζουμε.
  • Βάζουμε τή φάβα στήν κατσαρόλα μας καί σκεπάζουμε μέ λίγο παραπάνω νεράκι.
  • Ρίχνουμε τό ἀλάτι κι ἕνα φύλλο δάφνης.
  • Βράζουμε σέ μέτρια φωτιά. Ἐάν χρειαστεῖ τήν ξαφρίζουμε λίγο.
  • Ἀνακατεύουμε συχνά γιά νά μήν κολλήσει.
  • Ὅταν μαλακώσει ἀρκετά πιέζουμε μέ μιά ξύλινη κουτάλα λίγη ἀπό τή φάβα μας στά τοιχώματα τῆς κατσαρόλας γιά νά χυλώσει λιγάκι. 
  • Προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιοῦ καί ρίγανη κατά βούληση.
  • Ἐάν σωθεῖ τό νερό πρίν μαλακώσει ἡ φάβα μας, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  • Προσοχή στό νερό. Μέ μέτρο γιά νά χυλώσει ἡ φάβα.
Μιά δοκιμή θά σᾶς πείσει! 
http://spitikikoyzina.blogspot.gr/

1 σχόλιο:

Δημοφιλείς αναρτήσεις