Ἐκτέλεση
- Ἐλέγχουμε τή φάβα μήπως ἔχει ξένα σώματα (πέτρες κ.λ.π).
- Τήν πλένουμε καλά καί τήν στραγγίζουμε.
- Βάζουμε τή φάβα στήν κατσαρόλα μας καί σκεπάζουμε μέ λίγο παραπάνω νεράκι.
- Ρίχνουμε τό ἀλάτι κι ἕνα φύλλο δάφνης.
- Βράζουμε σέ μέτρια φωτιά. Ἐάν χρειαστεῖ τήν ξαφρίζουμε λίγο.
- Ἀνακατεύουμε συχνά γιά νά μήν κολλήσει.
- Ὅταν μαλακώσει ἀρκετά πιέζουμε μέ μιά ξύλινη κουτάλα λίγη ἀπό τή φάβα μας στά τοιχώματα τῆς κατσαρόλας γιά νά χυλώσει λιγάκι.
- Προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιοῦ καί ρίγανη κατά βούληση.
- Ἐάν σωθεῖ τό νερό πρίν μαλακώσει ἡ φάβα μας, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
- Προσοχή στό νερό. Μέ μέτρο γιά νά χυλώσει ἡ φάβα.
Ευχαριστουμε για την συνταγη.Καλη Μεγαλοβδομαδα
ΑπάντησηΔιαγραφή